2010. augusztus 23., hétfő

Zöld császárzsemle és kifli tökmagolajjal


Zöld császárzsemle és kifli tökmagolajjal

Száraz anyagok:10dkg. zabpehelyliszt, (zabpehely frissen őrölve)
10dkg. tönköly fehér liszt
40dkg. sima búza liszt
40dkg. rétes liszt
5 kanál vegamix (szárított zöldség)
1 és fél kanál só
1kk. cukor
2 zacskó szárított élesztő
1 cs. sütőpor
Nedves anyagok:1/2-1dl tökmagolaj
6-8 dl víz
kevés vaj a péksütemények megkenéséhez
A péksüteményeket hagyományos módon, kelesztettem, formáztam, pihentettem és megsütöttem, 
amikor elkészültek olvasztott vajjal kenegettem őket.

A kisfiam azt mondta, ez isteni!
(Persze, hiszen nem volt benne teljes kiőrlésű liszt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése