Sajtos borzasztó - tökmaggal és kukoricadarával
50 dkg. reszelt sajt
50 dkg. vaj/margarin/olaj
50 dkg. félbarna tönkölyliszt
10 dkg finom liszt
50 dkg. főtt, áttört burgonya, kihűtve
10 dkg. héjatlan tökmag
10 dkg. kukoricadara
2 evőkanál só
A hozzávalókat összekeverem, de a sajtnak csak a felét adom hozzá. A többit a kinyújtott tésztára szóróm miután kb. fél centis vastagságúra kinyújtottam. Derelye metszővel/pizzavágóval/késsel előbb csíkokra, majd hosszúkás rombuszokra vágom. A tészta állaga ennél a tésztánál is lágy kell, hogy legyen. Magas hőmérsékleten a sajt megpirulásáig sütöm.
Ha olajjal készítem több lisztet is felvesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése