2010. augusztus 19., csütörtök

Sajtos borzasztó - tökmaggal és kukoricadarával

Sajtos borzasztó - tökmaggal és kukoricadarával






50 dkg. reszelt sajt



50 dkg. vaj/margarin/olaj



50 dkg. félbarna tönkölyliszt



10 dkg finom liszt



50 dkg. főtt, áttört burgonya, kihűtve



10 dkg. héjatlan tökmag



10 dkg. kukoricadara


2 evőkanál só


A hozzávalókat összekeverem, de a sajtnak csak a felét adom hozzá. A többit a kinyújtott tésztára szóróm miután kb. fél centis vastagságúra kinyújtottam. Derelye metszővel/pizzavágóval/késsel előbb csíkokra, majd hosszúkás rombuszokra vágom. A tészta állaga ennél a tésztánál is lágy kell, hogy legyen. Magas hőmérsékleten a sajt megpirulásáig sütöm.


Ha olajjal készítem több lisztet is felvesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése