2010. augusztus 23., hétfő

Diós-császárbriós kardamómmal

Diós-császárbriós kardamómmal

Száraz összetevők:20 dkg durvára vágott dió
30dkg. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10dkg. rozsláng liszt (fehér rozsliszt)
20dkg. sima liszt
20dkg. rétes liszt
5 kanál nádcukor
1tk. őrölt fahéj
2tk. őrölt kardamóm
2 zacskó szárított élesztő
1 csomag sütőpor
pici só

Nedves összetevők:6-8 dl. víz esetleg fele víz, fele sör
fél dl olaj
A száraz összetevőket összekeverem a nedvesekkel, dagasztom, kelesztem, a Limara oldalán látható módon császárfonatokat készítettem és arany mazsolát nyomkodtam a közepébe.
Pihentetés után vízzel bekentem és megsütöttem.

Isteni lett, mondta kisfiam.

Hozzá epres-vajas kence is készült
.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése